ŠKODA ENYAQ iV - CONFORT, PUTERE ȘI ACCELERAȚIE ELECTRICĂ

Primul SUV ŠKODA Full Electric:
Până la 204 CP și 520 km autonomie

Primul SUV ŠKODA Full Electric: Până la 204 CP și 520 km autonomie

stabilitate-agilitate

Stabilitate 

și Agilitate

Siguranta

Siguranță

Spatiu-confort

Spațiu și

Confort

Și chiar dacă nu te vor auzi venind, tot vei întoarce toate privirile.

Viitorul este aici și este electric!

ŠKODA a lansat primul model SUV full electric, un model pentru oamenii care vor să experimenteze încă de acum confortul și performanța viitorului.

ŠKODA ENYAQ iV este un daily driver, o mașină perfectă pentru viața de zi cu zi, care te va face să te simți bine și confortabil oriunde ai fi.

Este o mașină ce combină tehnologia de ultimă oră cu experiența de peste 100 de ani a producătorului.

Fă-ți un upgrade la viața cotidiană, cu un vehicul de ultimă generație, spațios, eficient și eco-friendly.

ŠKODA ENYAQ iV-ul tău va fi întotdeauna un spațiu relaxant și silențios, un loc unde te simți automat în siguranță.

Dar mai mult decât atât, este o jucărie de ultimă generație, care reușește să fie cool într-un mod pragmatic și deosebit.

ŠKODA ENYAQ iV.
DESCOPERIȚI NOI POSIBILITĂȚI!

→ Spațioasă și practică

Noul SUV se caracterizează prin proporții perfecte și spațiu generos. Dimensiunile îl încadrează în gama SUV-urilor electrice de dimensiuni medii. Astfel, interiorul oferă aproximativ la fel de mult spațiu ca ŠKODA KODIAQ, deși are o lungime mai mică decât ŠKODA OCTAVIA.
Lungime 4649 mm, Lățime 1879 mm, Înălțime 1616 mm Ampatament 2765mm  
Un punct forte ŠKODA este portbagajul de dimensiuni peste medie, cu soluții inteligente și finisaje de calitate. ENYAQ iV continuă această tradiție, cu numeroase dotări ce vă vor simplifica simțitor viața de zi cu zi.
De asemenea, interiorul este dotat cu numeroase compartimente de depozitare suplimentare care să ușureze orice drum: buzunare pentru smartphone, suporturile de sticle în față și spate, sertarul de sub volan și un compartiment de depozitare sub consola centrală.

→ Driving mode selection si dynamic chassis control

Șoferul poate alege dintre 6 moduri de condus: Eco+, Eco, Confort, Sport și Indivitual. În funcție de opțiunea selectată, automobilul își adaptează răspunsul la accelerație, viteza, cuplul și chiar puterea sistemului de climatizare. În combinație cu Controlul Dinamic al Șasiului, trenul de rulare va fi adaptat corespunzător modului de condus selectat.

→ Silențioasă și relaxantă

Fiind un model 100% electric, rezultatul este o mașină foarte silențioasă, atât pentru ceilalți participanți din trafic dar în special pentru pasageri. Cu alte cuvinte, doar călătorii relaxante.

→ Încărcare rapidă

Echipat cu un sistem de încărcare CCS (Combined Charging System) autoturismul poate fi încărcat cu curent alternativ până la o putere de încărcare de 11kW sau cu curent continuu până la 125 kW. Cu un încărcător public de 125 kW, vei putea să încarci mașina de la 10% la 80% în doar 38 de minute.
De asemenea, pentru o mai mare eficiență, bateria se reîncarcă atunci când frânăm, reciclând practic această energie care altfel ar fi pierdută.

→ Virtual cockpit

Virtual Cockpit de 5.3 inchi in dotarea standard este un sistem compact ce afișează doar cele mai importante informații pe un ecran digital. În completarea acestuia poți opta pentru ”Head-up display” – sistemul revoluționar de Realitate Augmentată, care îți proiectează informațiile alese de tine direct pe parbriz.

→ Extra stabilitate în viraje (Centru de greutate coborât)

Bateria este integrată în podeaua autoturismului, ceea ce coboară centrul de greutate și îți oferă o mare stabilitate în viraje.

→ Tracțiune spate/integrală

Tracțiunea pe puntea spate revine la ŠKODA, aducând cu sine toate avantajele acestui tip de tracțiune. De asemenea, motorul electric montat pe puntea din spate poate fi suplimentat cu încă un motor pe puntea din față. Asta înseamnă opțiunea de tracțiune 4×4 pentru o mai mare siguranță, control și confort.
Pompa de căldură (reduce necesarul de energie pentru încălzirea interiorului și extinde autonomia cu până la 30%)
Conector iV universal – două cabluri de încărcare într-unul
 Capacitatea bateriei de până la 82 kWh.
 Autonomie de până la 520 km.

→ Consolă centrală smart

Display-ul de infotainment de 10 sau 13 inchi îți va permite să controlezi toate funcțiile smart ale autovehiculului. De asemenea îți oferă o mulțime de opțiuni de conectivitate cu device-urile tale mobile:inclusiv conexiune wireless, bluetooth sau USB type C.

Copiii tăi vor iubi
această mașină!

Tehnologie pentru siguranță
și prevenția accidentelor

Tehnologie pentru siguranță și prevenția accidentelor

Travel Assist cuprinde diferite sisteme și funcții. Astfel, când este activat Travel Assist, aceste sisteme combinate simplifică sarcinile șoferului și cresc confortul condusului. 
În urma activării, Travel Assist are capacitatea de a opri automat mașina și de a o porni apoi din nou automat de pe loc. De asemenea, sistemul menține automobilul pe banda sa de rulare, poate urma alte vehicule în ambuteiaje și vă poate afișa pe display-ul central traficul din jurul mașinii.
travel-assist
Funcția automată de reglare a distanței ACC cu reglarea anticipativă a vitezei nu monitorizează doar traficul ce se deplasează în față pe același sens, ci poate, de asemenea, procesa și indicatoarele de circulație ce sunt memorate în sistemul de navigație. 
În baza acestor informații, viteza mașinii va fi adaptată din timp, de exemplu când mașina se apropie de un viraj, de o intersecție sau de un sens giratoriu sau atunci când se modifică viteza maximă permisă.
adaptive-crusie-control
Un modul de procesare a imaginilor caută semnele de circulație cunoscute în imaginile capturate de cameră și compară rezultatul cu datele sistemului de navigație. Sistemul poate procesa indicatoarele de limitare a vitezei, pe cele de interzicere a depășirilor, semnele ce interzic accesul pe străzile cu sens unic, precum și eventualele informații complementare, precum și indicatoarele ce anulează interdicțiile. Funcția va afișa aceste indicatoare pe ecranul mașinii, pentru a le aduce în atenția șoferului.
traffic-sign-recognition
Asistentul pentru menținerea benzii de rulare cu funcție adaptivă recunoaște când automobilul dumneavoastră se abate în mod neintenționat de la banda sa de rulare. 
Sistemul folosește în acest sens o cameră video ce recunoaște marcajele benzilor de rulare, inclusiv pe cele galbene specifice drumurilor în lucru, dar și conurile și alte metode de delimitare a drumurilor și benzilor. Funcția adaptivă intervine asupra direcției, încercând să mențină autoturismul pe banda aleasă.
lane-guidance
Asistentul pentru ambuteiaje facilitează condusul în traficul îngreunat, făcând uz de funcția automată de reglare a distanței și de asistentul pentru menținerea benzii de rulare, pentru a pleca de pe loc și a frâna, precum și pentru a controla volanul în ambuteiaje și în situațiile din trafic ce impun multe opriri și reporniri de pe loc. Astfel automobilul copiază practic traiectoria și ritmul de deplasare ale celorlalte autovehicule din ambuteiaj.
asistent-ambuteiaj
Emergency Assist reduce riscul de accidente în situațiile în care șoferul are probleme medicale. Imediat ce sistemul detectează că șoferul nu mai ține mâinile pe volan, va emite un semnal sonor de avertizare. Dacă șoferul nu reacționează, sistemul va activa funcția Emergency Assist. Aceasta frânează mașina până la oprirea pe loc, menținând banda de rulare pe care se află autoturismul și activând luminile de avarie.
Emergency assist

Sistemele de asistență
pentru siguranță

Front Assist este un sistem care se activează atunci când detectează un risc de coliziune. 
Dacă accidentul nu poate fi evitat, asistentul acesta pentru siguranță frânează mașina, astfel încât urmările să fie cât mai puțin grave. Sistemul va iniția frânarea de urgență, de asemenea, dacă traiectoria mașinii vă este intersectată brusc de un pieton sau biciclist.
Dacă Front Assist frânează într-o situație critică și șoferul semnalează o manevră de evitare mișcând volanul în acest sens, atunci asupra direcției intervine țintit asistentul pentru manevrele de evitare, pentru a ajuta șoferul să evite obstacolul.
front-assist
Asistentul pentru viraje este o funcție a sistemului Front Assist și monitorizează autovehiculele ce vin din față atunci când virați la stânga, de exemplu în intersecții. Dacă sistemul detectează riscul de coliziune, asistentul va opri mașina complet și se va auzi un semnal sonor de avertizare.
Asistentul pentru viraje
Datorită celor doi senzori radar instalați în spatele autoturismului, asistentul pentru schimbarea benzii, poate identifica autovehiculele care se apropie din spate sau care se află în unghiul mort și vi le poate semnala cu ajutorul LED-urilor de pe interiorul oglinzilor exterioare.
Lane assist și side assist
Noul asistent la ieșirea din automobil este încă o funcție adițională a asistentului pentru schimbarea benzii, inclusiv Side Assist. Asistentul la ieșirea din automobil va avertiza șoferul și pasagerii vizual și acustic, de exemplu, atunci când aceștia încearcă să deschidă portierele autoturismului oprit în paralel cu carosabilul pentru a coborî, în cazul în care s-ar putea produce astfel o coliziune cu un alt autovehicul, cu o bicicletă sau un scooter, de exemplu.
Asistentul la ieșirea din automobil
În cazul în care producerea unei coliziuni este iminentă, sau în situații de mers instabile, în baza informațiilor provenite de la sistemul electronic de control al stabilității (ESC), centurile de siguranță frontale vor fi tensionate și geamurile laterale deschise vor fi închise cu excepția unei mici fante, astfel încât să nu poată să pătrundă obiecte străine în interior. Fanta deschisă are menirea de a permite o mai eficientă deschidere a airbag-urilor. Sistemul utilizează radarul folosit și de Front Assist.
Sistemul proactiv de protejare a ocupanților
Când ENYAQ iV este implicat într-un accident, după impactul inițial ar fi posibil să continue să se deplaseze necontrolat, cauzând coliziuni suplimentare. Dacă însă ENYAQ a suferit un impact la care s-au deschis airbag-urile, intră în joc funcția Multi Collision Brake, de prevenire a coliziunilor secundare, ce oprește autoturismul, pentru a împiedica deplasarea sa necontrolată și a preveni producerea altor coliziuni după cea inițială.
Sistemul de frânare Multicolission Brake

Asistentul de parcare

Dacă la manevrele de parcare nu frânați la timp, în ciuda semnalului de avertizare, asistentul opțional Manoeuvre Assist oferit pentru ENYAQ iV va frâna automat mașina în locul dumneavoastră, pentru a împiedica un eventual accident.
Manouvre Assist
Cu camera video pentru marșarier integrată în mânerul hayonului veți beneficia de confort și orientare. Camera redă zona din spatele automobilului pe display-ul sistemului de infotainment, adăugând și linii directoare dinamice, corespunzătoare lățimii automobilului.
Camera video retrovizoare
Vrei să știi în fiecare moment ce se petrece în jurul automobilului? Cu Area View vei vedea întreaga zonă din jur, redată pe ecranul sistemului de infotainment, din mai multe perspective înregistrate de obiectivele cu unghi larg ale celor patru camere video integrate.
Vederea panoramică de 360 de grade simplifică manevrele de parcare, precum și manevrarea pe străduțele înguste.
Sistemul video ”Area view”

Robust și Sigur

Secțiunea frontală cu farurile și grila luminoasă dau acestui autoturism un aspect ”iconic”, iar designul robust accentuează senzația plăcută de confort și siguranță.
robust-sigur

5 variante

Pentru a se plia perfect pe nevoile tale, ENYAQ iV îți oferă 5 variante de motorizare asociate cu 3 variante de baterii. Acestea variază de la 148 CP până la 306 CP, iar autonomia variază de la 340 km până la 520 km.

Design elegant și alură impunătoare

ŠKODA ENYAQ iV, la fel ca toate SUV-urile ŠKODA, este caracterizată de o siluetă puternică și un design care impune respect.

Calitate și mult spațiu

Interiorul este nou, proaspăt ieșit din atelierele de proiectare și se concentrează să le ofere pasagerilor cât mai mult spațiu. Finisajele de calitate superioară și numeroasele compartimente de depozitare împreună cu toate funcțiile inteligente, creează împreună o atmosferă de confort
calitate-mult-spatiu

Eco-friendly

Noul ŠKODA ENYAQ iV nu menajează natura doar prin prisma sistemului său de propulsie fără  emisii, ci și datorită materialelor ecologice folosite la interior. Astfel, pielea scaunelor finisate în nuanța Cognac a fost tăbăcită cu ajutorul frunzelor de măslin, ce altfel ar fi aruncate ca deșeu industrial. Iar pentru linia de echipare Lodge, scaunele au fost acoperite în proporție de 40% cu lână naturală și 60% cu poliester realizat din sticle PET reciclate.
eco-friendly

Iluminare interioară LED

Iluminarea interioară cu LED vă permite să luminați diferite zone interioare în culori și intensități diferite, astfel puteți crea o experiență personalizată și rafinată (care arată excelent în poze).
iluminare Led

Faruri LED

Din punct de vedere al designului, noul ENYAQ iV iese în evidență în special prin grila iluminată, care a primit numele Crystal Face și care mizează pe puterea a 130 de LED-uri. Grila iluminată este disponibilă standard doar pe versiunea de performanță RS și pentru versiunea specială de lansare.
Standard, ENYAQ iV mizează pe faruri și stopuri LED, însă clienții pot alege opțional și farurile LED Matrix.

Jante

Versiunea de bază a lui ENYAQ iV este echipată cu jante de oțel de 18 inch, în timp ce toate celelalte versiuni vor avea jante de oțel cu diametre care variază între 18 inch și 21 inch. În total, ŠKODA oferă 8 variante de jante pentru noul model.

Plafon panoramic (opțional)

Plafonul panoramic este un moft, dar este unul care ne crește radical nivelul de confort și plăcerea condusului – indiferent dacă suntem șoferi sau pasageri. Plafonul panoramic este foarte generos și are o deschidere de 1 m² dinspre interior. Partea din față a plafonului poate fi rabatată sau elementul poate fi chiar glisat complet spre spate. 
Sticla fumurie permite iluminarea suficientă a interiorului automobilului și îl protejează totodată de supraîncălzire.
plafon-panoramic

REINVENTEAZĂ-TE CU
NOUA ŠKODA ENYAQ iV

Dotări

  • Simply Clever
  • Compartimente de depozitare
  • Tehnologie
  • Portbagaj
compartimentul pentru umbrela

Compartimentul pentru umbrelă

vesta-reflectorizanta

Suportul pentru vesta reflectorizantă

sistem-electric-blocare-usi

Sistemul electric de blocare pentru siguranța copiilor

masuta-rabatabila

Măsuțele rabatabile

buzunar-smartphone

Buzunarele pentru smartphone

suport-sticle

Suporturi pentru sticle, în față și în spate

sertar-sub-volan

Sertarul de sub volan

compartiment-depozitare-central

Compartimentul de depozitare de sub consola centrală

virtual-cockpit

Virtual Cockpit

phone-box-incarcare

Phone Box cu funcție de încărcare inductivă

conectoare-usbC-prize

Conectoare USB-C și prize

Hayonul electric

acoperire-portbagaj

Sistemul de acoperire a portbagajului

elemente-fixare

Elementele de fixare

carlige-genti

Cârligele pentru genți din portbagaj

  • Simply Clever
compartimentul pentru umbrela

Compartimentul pentru umbrelă

vesta-reflectorizanta

Suportul pentru vesta reflectorizantă

sistem-electric-blocare-usi

Sistemul electric de blocare pentru siguranța copiilor

masuta-rabatabila

Măsuțele rabatabile

  • Compartimente de depozitare
buzunar-smartphone

Buzunarele pentru smartphone

suport-sticle

Suporturi pentru sticle, în față și în spate

sertar-sub-volan

Sertarul de sub volan

compartiment-depozitare-central

Compartimentul de depozitare de sub consola centrală

  • Tehnologie
virtual-cockpit

Virtual Cockpit

phone-box-incarcare

Phone Box cu funcție de încărcare inductivă

conectoare-usbC-prize

Conectoare USB-C și prize

  • Portbagaj

Hayonul electric

acoperire-portbagaj

Sistemul de acoperire a portbagajului

elemente-fixare

Elementele de fixare

carlige-genti

Cârligele pentru genți din portbagaj

Motorizări și Baterii

Motorul electric poziționat pe puntea spate oferă 132 kW (180 CP), în timp ce bateria de 62 kWh (capacitate brută) oferă o autonomie de până la 390 de kilometri (WLTP).
Așa-numita versiune intermediară va avea un motor electric de 150 kW (204 CP) amplasat pe puntea spate, o baterie de 82 kWh (capacitate brută) și autonomie de până la 520 de kilometri (WLTP). Aceasta este versiunea care oferă și cea mai generoasă autonomie.

Disponibil în curând:

Versiunea de bază va fi echipată cu un motor electric de 109 kW (148 CP) montat pe puntea spate și va avea o baterie de 55 kWh (capacitate netă de 52 kWh) cu autonomie de până la 340 de kilometri (WLTP).
Versiunea superioară are un motor electric suplimentar pe puntea față pentru a oferi tracțiune integrală. În total, sistemul generează 195 kW (265 CP), iar bateria de 82 kWh (capacitate netă 77 kWh) are o autonomie de 460 de kilometri (WLTP).
Versiunea de performanță mizează de asemenea pe tracțiune integrală cu două motoare electrice care oferă împreună 225 kW (306 CP).
Această variantă are o autonomie de 460 de kilometri (WLTP), în ciuda faptului că bateria este aceeași, de 82 kWh.
Constructorul menționează că ENYAQ iV RS ajunge de la 0 la 100 km/h în 6.2 secunde, o viteză de top de 180 km/h și o capacitate de tractare de 1.2 tone.

ŠKODA ENYAQ iV 60

132 KW/179 CP, ESG, Cutie automată de la 30.550 euro TVA inclus

Rată lunară 446,55 euro TVA inclus

 

Avantaj client 10.504 euro

ŠKODA ENYAQ iV 80

150 KW/204 CP, ESG, Cutie automată de la 37.106 euro TVA inclus

Rată lunară 542,38 euro TVA inclus

 

Avantaj client 10.504 euro

ŠKODA ENYAQ iV 60

132 KW/179 CP, ESG, Cutie automată de la  30.550 euro TVA inclus

Rată lunară 446,55 euro TVA inclus

Avantaj client 10.504 euro

ŠKODA ENYAQ iV 80

150 KW/204 CP, ESG, Cutie automată de la  37.106 euro TVA inclus

Rată lunară 542,38 euro TVA inclus

Avantaj client 10.504 euro

Prețul comunicat include tichet Rabla Plus 45.000 RON și tichet Rabla Classic 7.500 RON.
Oferta financiara prin Porsche Finance Group este calculata in conditiile: 25%avans, 60 luni, valoare reziduala 20% .

Oferta este supusa unor termene și condiții si este valabilă prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului Auto Național 2021, program organizat de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM).

logo-porsche-finantator

HAI SĂ DISCUTĂM DESPRE ŠKODA ENYAQ iV

ŠKODA ENYAQ iV este mai mult decât un vehicul. Este un asistent SMART care te ajută în fiecare zi să călătorești mai rapid și mai confortabil. 

La fel cum la câțiva ani după apariția smartphone-urilor nu mai găseai aproape pe nimeni fără un astfel de dispozitiv… în câțiva ani se va face o trecere foarte serioasă și rapidă spre mașinile electrice.

Toți producătorii mari de autoturisme au investit masiv în dezvoltarea acestei noi tehnologii.

Tu te afli acum în fața unei decizii:

👉 Poți fie să ignori trendurile, tehnologia, confortul și siguranța mașinilor electrice.

🤲 Sau, poți să profiți de toate aceste beneficii și să faci un pas înspre viitor 

ŠKODA ENYAQ iV este un vehicul foarte echilibrat, unul care combină puterea și sportivitatea cu cele mai noi inovații în materie de confort și asistență.

Nu mai sta pe gânduri, hai să discutăm despre cea mai bună ofertă pe care ți-o putem face!

nu mai sta pe ganduri