ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement: varianta de vârf a SUV-ului de talie mare

›  ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement oferă detalii distinctive de design şi o gamă deosebit de largă de dotări pentru confort

›  Ambianţă rafinată pentru până la şapte ocupanţi

›  Linia de echipare Laurin & Klement a primit numele de la fondatorii companiei, Václav Laurin şi Václav Klement

›  Direcţia progresivă este o dotare standard

Mladá Boleslav/Geneva, martie 2018 – ŠKODA AUTO prezintă noua versiune de top a modelului ŠKODA KODIAQ, Laurin & Klement, a cărei denumire provine de la fondatorii companiei, Václav Laurin şi Václav Klement. ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement îi răsfaţă pe cei până la şapte ocupanţi cu o gamă deosebit de bogat de dotări şi cu un nivel mai ridicat de confort, toate incluse în dotarea standard. Versiunea de vârf a SUV-ului de talie mare este lansată în premieră mondială la Salonul Auto Internaţional de la Geneva din 2018. Farurile full-LED, grila radiatorului cu lamele verticale şi cadrul cromat, jantele din aliaj uşor Sirius de 19 inchi şi barele de protecţie faţă şi spate cu design caracteristic accentuează rafinamentul modelului. Interiorul elegant impresionează datorită tapiţeriei din piele şi a detaliilor decorative negre Piano Black.

Linia de echipare cu cele mai bogate dotări, Laurin & Klement, se caracterizează prin designul elegant şi dotările premium. Astfel, versiunea de vârf a noii game ŠKODA KODIAQ oferă experienţe cu adevărat rafinate. ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement se inspiră din standardele de calitate impuse de fondatorii mărcii, Václav Laurin şi Václav Klement: "Doar maximum a ceea ce putem face este suficient pentru clienţii noştri." Cei doi pionieri ai mobilităţii au început în 1895 să construiască biciclete în Cehia, iar în 1905 au dat startul producţiei de autovehicule. Apoi, compania lor a fuzionat cu ŠKODA Works, în 1925.

Stil, confort şi eleganţă

Dotările standard ale versiunii ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement:

›     Faruri full-LED cu Light Assist

›     Jantele din aliaj uşor de 19 inchi "Sirius"

›     Hayonul cu acţionare electrică

›     Sistemul Area View cu 4 camere video şi afişare panoramică de 360°

›     Barele de protecţie faţă şi spate cu design unic, grila radiatorului cu ramă cromată

›     Praguri laterale vopsite în culoarea caroseriei

›     Oglinzi exterioare electrice încălzite, cu funcţie anti-orbire, spot-uri de curtoazie pentru acces în maşină şi Blind Spot Detect; oglinda de la interior cu funcţie automată anti-orbire şi senzor de ploaie

›     Luneta şi geamurile laterale din spate cu tentă închisă (SunSet)

›     Barele de pe plafon cu finisaj argintiu mat, embleme "Laurin & Klement" pe aripile din faţă, inscripţia KODIAQ pe pragurile portierelor

›     Direcţie progresivă (asistarea ajustabilă a direcţiei ajută la manevrele de parcare şi în virajele abordate cu viteză)

›     Scaunele acoperite cu piele neagră sau bej cu emblema Laurin & Klement

›     Iluminare ambientală, cu 10 variante de culoare

›     Volan multifuncțional îmbrăcat în piele cu 3 spiţe

›     Pedalier din aluminiu

›     Scaun şofer ajustabil electric, cu memorie

›     Sistemul de sunet Canton (550 waţi, 10 difuzoare)

Dotările Simply Clever

Gama de dotări Simply Clever include protecția pentru marginea portierelor care se aşează automat în poziţie la deschiderea portierelor, sistemul electric de protecţie pentru siguranţa copiilor pentru uşile din spate, sistemul retractabil de acoperire a portbagajului, pachetul Sleep Confort, umbrele în portierele faţă şi racleta pentru gheaţă în clapeta buşonului de alimentare.

Infotainment şi conectivitate
Serviciile online mobile ŠKODA Connect permit completări interesante la gama de servicii de infotainment. Serviciile Infotainment Online oferă informaţii şi entertainment, în timp ce serviciile Care Connect asigură asistență în numeroase situaţii şi permit accesarea de la distanţă a maşinii. Funcţia Informaţii online din trafic reprezintă o componentă importantă a Serviciilor Mobile Online şi afişează fluxul actual din trafic pentru ruta selectată. De asemenea, sugerează rute alternative potrivite în cazul unor ambuteiaje. Prin intermediul acestor servicii mai pot fi obţinute informaţii şi cu privire la cea mai apropiată staţie de alimentare, la locurile de parcare, ştiri şi meteo.

Serviciile Care Connect includ serviciul de apel de urgenţă Emergency Call, care face legătura cu o centrală de urgență atunci când sunt declanşate sistemele de reţinere. Serviciul poate fi, de asemenea, iniţiat manual. Proactive Service poate fi utilizat pentru a stabili o programare la service. Serviciile Remote Access permit şoferului să acceseze de la distanţă informaţii despre automobil, cu ajutorul aplicaţiei ŠKODA Connect instalate pe smartphone.

În combinaţie cu sistemele de infotainment Columbus sau Amundsen, folosind hotspot-ul WiFi, pot fi conectate până la opt dispozitive mobile. Sistemul In-Car Communication transmite vocea şoferului prin difuzoarele din spate. 

Sistemele avansate de siguranţă optimizează siguranţa şi confortul

Detalii despre sistemele de asistenţă pentru şofer oferite pentru ŠKODA KODIAQ puteţi găsi pe pagina web ŠKODA Storyboard website (secţiunea ‘Driver assistance systems’ - Sisteme de asistenţă pentru şofer):

https://www.skoda-storyboard.com/en/press-releases/new-skoda-kodiaq-press-kit/

ŠKODA AUTO

›   este unul dintre producătorii auto cu cea mai îndelungată istorie din lume. Compania a fost înfiinţată în anul 1895, în perioada de început a industriei auto. Până în ziua de azi, sediul companiei a rămas la Mladá Boleslav.

›   în prezent, în gamă sunt incluse următoarele modele: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ şi SUPERB.

›   în 2017 a livrat peste 1 milion de automobile la clienţii din întreaga lume.

›   aparține din 1991 de Volkswagen, unul dintre cele mai de succes grupuri auto din lume. Alături de automobile, ŠKODA produce și dezvoltă, independent, dar în asociere cu Grupul, componente precum motoare și transmisii.

›   are trei sedii în Republica Cehă; produce în China, Rusia, Slovacia, Algeria și India, în principal prin intermediul unor parteneriate încheiate în cadrul Grupului, precum și în Ucraina și Kazahstan cu parteneri locali.

›   are la nivel mondial peste 30.000 de angajați și activează în peste 100 de piețe.