ŠKODA la Salonul Auto de la Geneva 2018: numeroase actualizări în gama de modele şi noi perspective asupra viitorului automobilului

›  ŠKODA VISION X va ilustra dezvoltările viitoare ale gamei de modele a producătorului auto ceh

›  Premiera facelift-ului ŠKODA FABIA

›  ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement: lansarea versiunii premium a noului SUV, devenit deja foarte popular

›  ŠKODA SUPERB: noi dotări, ca de exemplu, funcţia de siguranţă KESSY extinsă sau iluminarea ambientală conectată la funcţia de selectare a modului de condus, Driving Mode Select

›  Pachetul ŠKODA OCTAVIA RS Challenge Plus

›  Panoul digital de instrumente este acum disponibil şi pentru modelele OCTAVIA, SUPERB şi KODIAQ

Mladá Boleslav/Geneva, martie 2018 – Producătorul auto ceh, ŠKODA, prezintă numeroase actualizări ale modelelor sale la Salonul Auto de la Geneva din 2018. Luminile reflectoarelor se îndreaptă cu precădere asupra studiului de design ŠKODA VISION X, prezentat aici în premieră mondială. Astfel, marca oferă încă de pe acum informaţii cu privire la dezvoltările viitoare ale gamei sale de modele. Facelift-ul ŠKODA FABIA, un model cu numeroase actualizări, este lansat tot aici, iar ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement, versiunea de top a SUV-ului popular este, de asemenea, prezentată pentru prima dată publicului.  ŠKODA OCTAVIA RS oferă acum pachetul Challenge Plus. De asemenea, panoul digital de instrumente este acum disponibil şi pentru modelele OCTAVIA, SUPERB şi KODIAQ.

ŠKODA AUTO nu scapă nicio clipă viitorul din priviri. Producătorul auto ceh demonstrează acest fapt fără echivoc, şi de această dată, în cadrul apariţiei sale de la Salonul Auto Internaţional de la Geneva (6-18 martie 2018). "Piesa centrală" a standului ŠKODA este Tunelul Inovaţiilor, unde display-urile interactive detaliate informează vizitatorii cu privire la studiul VISION X. În partea dreaptă a tunelului vor fi vizibile soluţiile smart. Prin intermediul unei poveşti vor fi transmise informaţii despre aplicaţiile ŠKODA AUTO DigiLab, despre longboard şi alte aspecte noi. În partea opusă vor fi expuse materiale utilizate în producţia automobilelor. Aici vor fi prezentate designul suprafețelor interioare, precum şi calitatea superioară a componentelor utilizate. Materialele folosite pentru exterior pot fi, de asemenea, observate în diferite experienţe din Tunelul Inovaţiilor. De asemenea, ŠKODA le oferă vizitatorilor câteva impresii despre serviciile actuale de conectivitate şi mobilitate ale mărcii. La capătul tunelului, ecranele şi tabletele le oferă vizitatorilor un mod interactiv de a afla informaţii detaliate despre studiul VISION X.

ŠKODA VISION X: un studiu cu design emoţional, orientat spre sustenabilitate şi agilitate

Prezentând ŠKODA VISION X, producătorul auto din Republica Cehă îşi dezvăluie viziunea asupra crossover-ului modern, precum şi primele informaţii cu privire la al treilea model al familiei de succes a SUV-urilor sale. Studiul transferă limbajul de design caracteristic folosit deja pentru modelele SUV ale mărcii, într-un nou segment auto. VISION X dispune la rândul său de detalii care amintesc de cristalul tradiţional de Boemia. Touchscreen-ul de mari dimensiuni este nou şi permite

noi concepte de operare pentru infotainment şi conectivitate. Sistemul hibrid de propulsie este cu adevărat inovator, îmbinând un motor turbo cu patru cilindri alimentat cu CNG (gaz natural comprimat), cu un sistem electric de propulsie, astfel că permite valori extrem de reduse pentru consum şi emisii.

ŠKODA FABIA: bestseller-ul segmentului automobilelor compacte dispune acum de numeroase noi dotări

ŠKODA FABIA a fost actualizată în multe privinţe, fiind, de asemenea, o prezenţă atractivă la salon. Designul modificat al părţilor din faţă şi din spate conferă exteriorului modern eleganţă şi dinamism. De asemenea, pentru prima dată pentru acest model, sunt disponibile farurile cu LED şi blocurile optice spate cu LED. La interior, privirile sunt atrase de panoul de instrumente cu design nou şi de scaunele cu modele noi de tapiţerii. Gama de sisteme de asistenţă pentru şofer şi dotările Simply Clever au fost, de asemenea, din nou extinse.

ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement: lansarea versiunii premium a SUV-ului nou, devenit deja foarte popular

ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement se diferenţiază prin elementele de design distinctive şi prin gama de dotări exclusive incluse în dotarea standard. Versiunea premium a SUV-ului de talie mare dispune de jantele Sirius din aliaj uşor, de 19 inchi, de faruri full-LED, de bandouri cromate pe grila radiatorului, precum şi de barele de protecţie specifice modelului, în faţă şi în spate. La interior, tapiţeria din piele şi bandourile decorative cu design unic accentuează eleganţa şi rafinamentul versiunii ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement. Gama de motoare a SUV-ului de talie mare a fost, de asemenea, actualizată pentru lansarea pe piaţă a versiunii ŠKODA KODIAQ Laurin & Klement.

ŠKODA SUPERB şi ŠKODA OCTAVIA RS oferă acum experienţe şi mai dinamice

De acum vor fi disponibile şi anumite noi dotări pentru ŠKODA SUPERB, inclusiv funcţia KESSY extinsă (acces şi pornire fără cheie) sau iluminarea ambientală conectată la funcţia de selectare a modului de condus.

ŠKODA OCTAVIA RS este, desigur, un model care oferă plăcere pură la volan. La Geneva, modelul este prezentat pentru prima dată cu pachetul Challenge Plus, compus din elemente de design şi de dotare exclusive, pentru interior şi exterior.

Panoul digital de instrumente este disponibil acum pentru mai multe modele ŠKODA

Panoul digital de instrumente care a fost oferit în premieră pentru SUV-ul compact ŠKODA KAROQ, va fi disponibil acum şi pentru ŠKODA OCTAVIA, ŠKODA SUPERB şi ŠKODA KODIAQ. Afişajele panoului pot fi programate individual şi sunt posibile mai multe versiuni diferite de design pentru afişare. Dimensiunea şi poziţia informaţiilor afişate pot fi, de asemenea, liber configurate. Suplimentar faţă de viteză, turaţie, nivelul combustibilului sau destinaţia de navigaţie, pe ecranul aflat în faţa volanului pot fi afişate şi informaţii despre sistemul de sunet, telefon sau sisteme de asistenţă.

ŠKODA AUTO

›   este unul dintre producătorii auto cu cea mai îndelungată istorie din lume. Compania a fost înfiinţată în anul 1895, în perioada de început a industriei auto. Până în ziua de azi, sediul companiei a rămas la Mladá Boleslav.

›   în prezent, în gamă sunt incluse următoarele modele: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ şi SUPERB.

›   în 2017 a livrat peste 1 milion de automobile la clienţii din întreaga lume.

›   aparține din 1991 de Volkswagen, unul dintre cele mai de succes grupuri auto din lume. Alături de automobile, ŠKODA produce și dezvoltă, independent, dar în asociere cu Grupul, componente precum motoare și transmisii.

›   are trei sedii în Republica Cehă; produce în China, Rusia, Slovacia, Algeria și India, în principal prin intermediul unor parteneriate încheiate în cadrul Grupului, precum și în Ucraina și Kazahstan cu parteneri locali.

›   are la nivel mondial peste 30.000 de angajați și activează în peste 100 de piețe.