ŠKODA SCALA câştigă prestigiosul premiu Red Dot Award

› Noua compactă convinge juriul de experţi cu designul său excepţional

› SCALA este a 13-a ŠKODA care primeşte acest premiu de design renumit în întreaga lume

› Juriul Red Dot Award a evaluat aproximativ 5.500 de proiecte; ceremonie de premiere pentru a 64-a ediţie a premiilor va avea loc în 1 noiembrie

 

Mladá Boleslav, martie 2019 – Încă înainte de lansarea sa, ŠKODA SCALA a primit deja primul său premiu. Un juriu compus din circa 40 de experţi internaţionali a premiat noua compactă cu prestigiosul premiu Red Dot Award 2019, la categoria design de produs. Este deja a 13-a oară când ŠKODA a fost onorată cu acest premiu atât de râvnit. SCALA este primul model din producţia de serie care implementează noul limbaj de design ŠKODA menit să caracterizeze designul viitoarelor modele ale mărcii.

 

Cu noile sale forme sculpturale, liniile dinamice şi detaliile meticulos concepute, SCALA este primul model ŠKODA din producţia de serie care implementează noul limbaj de design emoţional definit de marcă pentru interiorul şi exteriorul modelelor sale de automobile. Cu proporţiile sale perfecte, suprafeţele clar definite, liniile fluide şi caracteristicile aerodinamice avansate, noua ŠKODA SCALA are o alură modernă şi sportivă. Printre trăsăturile distinctive se numără grila verticală a radiatorului, linia dinamică a plafonului şi difuzorul sportiv ce completează partea din spate a maşinii cu alură sportivă. De asemenea, SCALA este primul model din producţia de serie a mărcii ŠKODA care va purta înscrisul ŠKODA pe centrul hayonului. Modelul este chiar oferit opţional cu luneta extinsă cu inscripție "ŠKODA" aplicată direct pe suprafaţa vitrată.

 

Red Dot Award se numără printre cele mai prestigioase premii din lume. Compus din experţi de pe întreg globul, juriul reuneşte designeri independenţi, academicieni şi jurnalişti specializaţi. Anul acesta, juriul a analizat 5.500 de produse în baza unor criterii precum inovaţie, calitatea designului, funcţionalitatea, longevitatea şi impactul asupra mediului. 2019 este al 64-lea an în care Red Dot Award este prezentat publicului, fiind considerat în industrie un real certificat de confirmare a calităţii designului. Ceremonia de premiere va ave aloc în 1 noiembrie.

 

SCALA este a 13-a ŠKODA premiată cu Red Dot Award. În 2006, ŠKODA OCTAVIA COMBI a fost primul model onorat cu acest prestigios premiu.

 

Modelele ŠKODA premiate cu Red Dot Award:

 

2019 ŠKODA SCALA

2018 ŠKODA KAROQ

2017 ŠKODA KODIAQ şi ŠKODA OCTAVIA III COMBI

2016 ŠKODA SUPERB III

2015 ŠKODA FABIA III

2014 ŠKODA RAPID SPACEBACK

2013 ŠKODA RAPID

2010 ŠKODA SUPERB II şi ŠKODA YETI

2008 ŠKODA FABIA II

2007 ŠKODA ROOMSTER

2006 ŠKODA OCTAVIA II COMBI