Nou în segmentul SUV-urilor compacte: ŠKODA KAROQ

 

  • Designul: SUV cu limbaj de design modern şi dinamic
  • Motoare: patru noi motoare TSI şi TDI, puternice şi eficiente
  • Şasiu: tehnologie de ultimă oră, până la cinci moduri de condus şi modul Off-road special
  • Sisteme de asistenţă a şoferului: gamă extinsă pentru niveluri mai ridicate de siguranţă şi confort
  • ŠKODA Connect: infotainment cu ecrane tactile capacitive cu design glass şi asistenţă Care Connect
  • Dotări: faruri full-LED, panou de instrumente digital
  • ŠKODA merge mai departe cu campania sa în segmentul SUV-urilor, lansând ŠKODA KAROQ 

 

Mladá Boleslav, 28 aprilie 2017 – ŠKODA KAROQ este un SUV compact absolut nou. Designul emoţional şi dinamic cu numeroase elemente cristaline caracterizează limbajul de design al noului SUV ŠKODA. Fiind o adevărată ŠKODA, KAROQ oferă spaţiu excepţional la interior şi în portbagaj, noi sisteme de asistenţă, faruri full-LED şi, pentru prima dată la o ŠKODA, un panou de instrumente digital. Sunt disponibile cinci variante de motor, cu puteri între 85 kW (115 CP) şi 140 kW (190 CP), dintre care patru sunt noi. Dotări precum sistemul VarioFlex pentru scaunele din spate şi pedala virtuală pentru deschiderea portbagajului fără a fi necesară atingerea hayonului fac parte dintre ideile inteligente implementate pentru noul SUV compact al mărcii.

 

Forma exteriorului, liniile modificate şi dimensiunile mai mari evidenţiază că acesta este un automobil complet nou. ŠKODA KAROQ este un SUV cu un caracter puternic: designul emoţional şi dinamic cu numeroase elemente cristaline caracterizează limbajul de design al noului SUV ŠKODA. SUV-ul compact are o lungime de 4.382 mm, lăţimea de 1.841 mm şi înălţimea de 1.605 mm. Ampatamentul de 2.638 milimetri (versiunea cu tracţiune integrală: 2.630 mm) aşează maşina confortabil pe şosea. Dimensiunile mărite avantajează pasagerii. Spaţiul la picioare este de 68 de milimetri.

 

Toate modelele mărcii ŠKODA oferă pachete de ansamblu excepţionale. Este valabil şi pentru noul KAROQ. Portbagajului are capacitatea de 521 litri, cu scaunele din spate în poziţie normală. Cu scaunele din spate rabatate, capacitatea de încărcare creşte la 1.630 litri. În combinaţie cu scaunele spate VarioFlex opţionale, spaţiul portbagajului devine variabil şi poate oferi între 479 şi 588 litri. Scaunele pot fi de asemenea scoase complet, SUV-ul devenind astfel un van cu capacitatea maximă de încărcare de 1.810 litri.

 small_rsz_ka_004.jpg

Liderul în segment: soluţiile de  conectivitate

ŠKODA KAROQ se poziţionează în vârful segmentului să cu soluţiile sale inovatoare de conectivitate. Modulele de infotainment provin din a doua generație a sistemului modular de infotainment al Grupului, oferind funcţii şi interfeţe de ultimă oră, plus ecrane tactile capacitive. Sistemele de vârf, Columbus şi Amundsen, oferă hotspot WiFi. Pentru sistemul Columbus este disponibil un modul LTE opţional. Conexiunea la internet se bazează pe standardul radio mobil cel mai rapid în prezent, cu care pasagerii pot naviga pe internet şi pot accesa e-mail-ul prin intermediul telefoanelor şi tabletelor lor.

 

Noile servicii online mobile ŠKODA Connect sunt compatibile LTE şi sunt împărţite pe două categorii: serviciile Infotainment online sunt utilizate pentru informare şi navigaţie, iar serviciile Care Connect sunt folosite pentru asistenţă în caz de avarii sau urgenţe. Butonul Emergency Call, care va fi introdus ca standard în Europa începând cu anul 2018, este acum disponibil ca serviciu Care Connect. Servicii online adiţionale pot fi accesate prin intermediul aplicaţiei ŠKODA Connect. Acestea pot fi utilizate pentru a verifica maşina de la distanţă, precum şi pentru a configura şi a găsi maşina de la distanţă, prin intermediul unui smartphone. Interconectarea inteligentă a maşinii cu smartphone-ul a atins un nou nivel la ŠKODA KAROQ. Platforma SmartLink+, compatibilă Apple CarPlay, Android Auto şi MirrorLinkTM, este disponibilă ca dotare opţională pentru sistemul de infotainment de bază numit Swing. SmartLink+ este o dotare standard pentru sistemele de infotainment superioare. Phone Box cu încărcare inductivă conectează smartphone-ul la antena de pe plafon şi îl reîncarcă fără fir.

 

Ajutoare de încredere: sistemele de asistenţă

ŠKODA KAROQ oferă o gamă complexă de sisteme de asistenţă a şoferului. Noile sisteme pentru confort includ asistentul pentru parcare, Lane Assist şi asistentul pentru blocajele din trafic.  Blind Spot Detect, Front Assist cu funcţia predictivă de monitorizare a pietonilor şi Emergency Assistant au rolul de a spori siguranţa. ŠKODA KAROQ poate tracta remorci cu masa de până la 2 tone. Noul asistent pentru remorcă ajută la deplasarea cu viteză mică în marşarier şi la manevrele strânse.

 

Pentru ŠKODA KAROQ sunt disponibile şi alte sisteme de asistenţă care permit menţinerea maşinii la distanţă sigură faţă de vehiculul din faţă, care ajută şoferul să schimbe sau să păstreze banda de rulare sau care ajută la observarea indicatoarelor importante de circulaţie şi asistă manevrele de parcare.

 

Panoul digital de instrumente poate fi programat liber şi este disponibil pentru prima dată la o ŠKODA. La bordul noii ŠKODA KAROQ, afişajele pot fi setate în funcţie de dorinţele individuale ale şoferului. Farurile full-LED cu lentile transparente cu carcase clare sunt disponibile ca dotare opţională pentru ŠKODA KAROQ începând cu linia de echipare Ambition. La interior, noua iluminare ambientală cu LED de la nivelul bandourilor decorative de pe uşi şi bord creează o atmosferă plăcută şi permite selectarea unei culori din cele 10 disponibile.

 small_rsz_ka_0012.jpg

Puternice şi agile: motoarele şi transmisiile

Modelul ŠKODA KAROQ dispune de tehnologii de ultimă oră şi pentru motoare. Sunt oferite 5 versiuni de motor: 2 pe benzină şi 3 diesel. 2 motoare pe benzină şi 2 motoare diesel sunt noi în gamă. Cilindreea se încadrează între 1,0, 1,5, 1,6 şi 2,0 litri, iar puterea între 85 kW (115 CP) şi 140 kW (190 CP). Toate propulsoarele sunt unităţi turbo cu injecție directă şi dispun de tehnologia start-stop şi de funcţia de recuperare a energiei de frânare. Sunt extrem de economice şi îndeplinesc cerinţele normei de poluare Euro 6. Cu excepţia celor mai puternice motoare diesel, toate propulsoarele pot fi comandate cu transmisia manuală cu 6 trepte sau cu transmisia automată DSG cu 7 trepte. Motorul 2,0 TDI de 140 kW (190 CP) este oferit în echiparea standard cu tracţiune 4x4 şi cu transmisia DSG cu 7 trepte. Motorul 1,5 TSI dispune de funcţia specială de dezactivare a cilindrilor.

 

Strategia 2025: ŠKODA merge mai departe cu campania SUV

Ca parte a Strategiei ŠKODA 2025, marca îşi va extinde continuu gama de modele în următorii ani. În acest sens se va concentra mai ales pe lărgirea gamei de modele SUV. În urmă cu puţin timp, pe pieţele internaţionale a fost lansat primul SUV de talie mare al mărcii: ŠKODA KODIAQ. Prin lansarea modelului ŠKODA KAROQ, compania defineşte acum un nou punct de turnură. Premiera mondială a noului SUV compact va avea loc în 18 mai la Stockholm. Lansarea pe piaţă va începe în a doua jumătate a anului 2017.