Noua ŠKODA KAROQ s-a lansat pe piața din Transilvania

Noua ŠKODA KAROQ – un SUV compact cu caracter, spațiu generos și tehnologie de ultimă oră, este cel mai recent reprezentant al noului limbaj de design al mărcii ŠKODA.

Sub motto-ul “Drumul tău e altfel”, noul SUV a fost dezvăluit în cadrul KAROQ FEST, un eveniment de prezentare “altfel” sub forma unui mini-festival culinar cu preparate atent alese, cu momente speciale și numere de magie în jurul și în interiorul mașinii – pentru că ŠKODA KAROQ este cu adevărat magică și fiecare detaliu ascunde invitația de a descoperi clipe surprinzătoare.

Cu design-ul său emoțional și dinamic, cu numeroase dotări inteligente, ŠKODA KAROQ este mașina perfectă pentru cuplurile de orice vârstă și familiile în căutare de experiențe remarcabile în natură, dar și în oraș.

Modelul recent lansat iese în evidență prin interiorul spațios și sistemul modern de infotainment, si este deținătorul trofeului Volanul de Aur 2017, una dintre cele mai prestigioase și râvnite distincții din presa auto europeană.

În plus, SUV-ul compact are șapte airbag-uri în echiparea de serie: pentru șofer și pasager, laterale, pentru cap și genunchi, aceste sisteme de protecție fiind remarcate de Euro NCAP, Programul European independent de evaluare a mașinilor noi care acordă punctajul maxim de 5 stele. KAROQ devine astfel unul dintre cele mai sigure SUV-uri compacte în circulație astăzi. ŠKODA este, în prezent, unul dintre puținii producători auto a căror întreagă gamă de modele a primit scorul maxim la testul Euro NCAP.

ŠKODA KAROQ este echipată cu un număr mare de camere și cu sisteme de asistență pe bază de radar sau de senzori. Asistentul radar frontal, care include funcția de frânare de urgență în oraș cu recunoașterea siluetei persoanelor, previne accidentarea pietonilor. Funcțiile de asistență la manevră și la plecarea cu spatele ajută șoferul în condiții de vizibilitate redusă și avertizează asupra pericolelor ascunse.

Alte funcții de siguranță la bordul ŠKODA KAROQ includ sisteme precum cel adaptiv de păstrare a distanței, de avertizare la părăsirea benzii de rulare, de recunoaștere a indicatoarelor auto, de apel de urgență, de asistență în caz de ambuteiaj și de detectare a oboselii.

ŠKODA KAROQ se pozitionează în vârful segmentului sau, datorită soluțiilor inovatoare de conectivitate. Amintim sistemele de vârf ce oferă hotspot Wi-Fi, noile servicii online mobile ŠKODA Connect, împărțite în serviciile Infotainment online, pentru informare și navigație, și Care Connect, pentru asistență în caz de avarii sau urgențe, cu opționale precum Butonul Emergency Call și platforma SmartLink+, ce duce interconectarea inteligentă a mașinii cu smartphone-ul la un nou nivel.

O gamă complexă de sisteme de asistenţă a şoferului și un șasiu care defineşte noi standarde în segment îşi dovedeşte calitatea la deplasarea în off-road fac din ŠKODA KAROQ un SUV extrem de receptiv la toate nevoile unui șofer. Și ale pasagerilor, la al căror confort se adaugă cele 20 de dotări „Simply Clever” disponibile.

Deține două motorizări pe benzină (1.0 TSI și 1.5 TSI) cu puteri între 85 kw (115 CP) și 110 kw (150 CP) și două motorizări diesel (1.6 TDI, și 2.0 TDI) cu puteri între 85 kw (115 CP) și 140 kw (190 CP). 

Lungimea de 4.382 mm, lățimea de 1.841 mm și înălțimea de 1.603 mm, cu spațiul pentru genunchi de 69 mm și portbagajul cu capacitatea de 521 l cu scaunele din spate în poziţie normală  sunt doar începutul. În plus, la bord pot fi găsite numeroase dotări inteligente, precum sistemul VarioFlex pentru scaunele din spate, permițând ca acest SUV să devină un van cu capacitatea maximă de încărcare de 1.810 l.

Cu excepția celui mai puternic motor diesel, toate propulsoarele pot fi comandate cu transmisia manuală cu 6 trepte sau cu transmisia automată DSG cu 7 trepte. Motorul 2.0 TDI de 140 kw (190 CP) este echipat cu tracțiune integrală și cu transmisia DSG cu 7 trepte.

Toate acestea sunt la un preț de pornire de la 16.689 Euro + TVA.

Duminica, 25 februarie, s-a desfășurat la Pârtiile Mărișel, editia a treia a  CUPEI ŠKODA  COMPEXIT la schi alpin, concurs dedicat juniorilor. In pofida vremii extrem de reci, ne-am bucurat  de prezența unui număr mare de participanți, 127 de juniori cu vârste cuprinse între 5 și 15 ani, care s-au înscris la start, și care au dar curs invitație noastre de a inaugura cel mai nou domeniu schiabil din zona, împreună cu vedeta noastră, ŠKODA  KAROQ.

Cel mai nou SUV al constructorului ceh este disponibil pentru drive test în showroom-urile din Cluj Napoca, Str. Calea Turzii nr. 223 și Bistrița, Cartier Viișoara nr. 264.

Marketing& PR

Compexit Trading

Despre Compexit

Compexit Trading (dealer SKODA) face parte din Compexit Grup , alaturi de Topcar Transilvania (dealer SEAT), Compexit Autorulate si Compexit Fleet Services. In prezent Compexit Grup are 153 angajati si 11% cota de piata de import locala pentru marca ŠKODA.

Istoric: