Primele detalii despre ŠKODA KODIAQ RS

›   Modelul sportiv din vârful gamei KODIAQ va fi lansat la Salonul Auto Internaţional de la Paris 2018

›   Primul SUV ŠKODA cu faruri full-LED şi Virtual Cockpit în dotarea standard

›   Pentru prima dată pentru un SUV ŠKODA, este disponibilă opţional culoarea exterioară Race Blue 

›   Datorită sistemului Dynamic Sound Boost, puterea motorului poate fi simţită şi mai direct

 

Mladá Boleslav, 13 septembrie 2018 – ŠKODA dezvăluie câteva detalii despre ŠKODA KODIAQ RS, înainte de lansarea în premieră mondială a SUV-ului sportiv, la Salonul Auto de la Paris, în octombrie 2018. ŠKODA  publică un video cu prime imagini ale farurilor full-LED, cu Virtual Cockpit şi cu noua funcţie Dynamic Sound Boost, care accentuează şi mai mult caracterul dinamic al modelului ŠKODA KODIAQ RS, cu un sunet şi mai plin şi mai sportiv.

 

Cu cel mai puternic motor diesel din producţia de serie oferit vreodată de ŠKODA (176 kW, 240 CP), plus tracţiune integrală şi suspensii adaptive, primul SUV de înaltele performanţe al mărcii este conceput pentru sportivitate, din toate punctele de vedere. Caracterul dinamic al maşinii este accentuat de efectul cristalin al farurilor full-LED, care sunt incluse în dotarea standard, precum şi de limbajul de design specific al mărcii.

În Video, maşina este finisată în culoarea exterioară opţională Race Blue, care este disponibilă pentru prima dată pentru un SUV ŠKODA.

 

Layout nou, sport al afişajului Virtual Cockpit

În dotarea standard a modelului ŠKODA KODIAQ RS este inclus şi afişajul Virtual Cockpit, care poate fi ajustat în manieră individuală. "Sport" este al cincilea mod de afişare şi aşează turometrul şi vitezometrul în poziţie centrală.

 

KODIAQ RS este primul model ŠKODA oferit vreodată cu Dynamic Sound Boost. Acest sistem sofisticat foloseşte datele de la sistemul electronic de bord al maşinii şi variază şi accentuează sunetul motorului în funcţie de modul de condus selectat. Astfel, rezultă o experienţă captivantă, motiv pentru care condusul modelului ŠKODA KODIAQ RS devine chiar şi mai atractiv.

 

ŠKODA KODIAQ RS va fi prezentată publicului în premieră mondială la Salonul Auto de la Paris, în octombrie 2018.

ŠKODA AUTO  

›   înființată în vremea pionieratului automobilistic, în anul 1895, este unul dintre producătorii auto cu cea mai îndelungată istorie din lume.

›   în prezent, le oferă clienţilor opt game de autoturisme: CITIGO, FABIA, RAPID, OCTAVIA, KAROQ, KODIAQ, KAMIQ (în China) şi SUPERB.

›   în 2017 a livrat peste 1,2 milioane de automobile la clienţii din întreaga lume.

›   din 1991 aparține de Grupul Volkswagen. Grupul Volkswagen este unul dintre cele mai de succes concerne auto din lume. Alături de automobile, ŠKODA AUTO produce și dezvoltă, independent, în asociere cu Grupul, componente precum motoare și transmisii.

›   operează în trei unităţi din Republica Cehă; produce în China, Rusia, Slovacia, Algeria și India, în principal prin intermediul unor parteneriate încheiate în cadrul Grupului, precum și în Ucraina și Kazahstan prin intermediul unor parteneri locali.

›   are la nivel mondial peste 35.000 de angajați și este prezentă în peste 100 de piețe.

›   în cadrul Strategiei ŠKODA 2025, se transformă dintr-un producător auto tradiţional, într-o "companie Simply Clever, oferind cele mai bune soluţii de mobilitate".