SKODA OCTAVIA: dotari noi pentru si mai mult confort

› Tapiţerie nouă, iluminare ambientală opţională care oferă posibilitatea de a selecta din 10 culori, panou de instrumente şi comenzi cu design nou
› Dotări 'Simply Clever' noi, ca de exemplu măsuţele rabatabile şi lanterna cu LED
› Dotări opţionale pentru confort: volan încălzit, cheie care permite personalizarea automobilului
› Sisteme noi de infotainment şi conectivitate, cu afişaje de până la 9,2 inchi
small_161104-SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-01 (640).jpg 
ŠKODA îşi extinde gama de dotări a modelului său cu cele mai mari vânzări, pentru a asigura un nivel şi mai ridicat de confort. Vastele îmbunătăţiri introduc noi elemente de design şi soluţii optimizate de operare la interior. Sistemele de infotainment dintr-o nouă generaţie de dispozitive au ecrane cu dimensiuni de până la 9,2 inchi.
small_161104-SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-02 (640).jpg 
Interiorul acestei versiuni optimizate a modelului ŠKODA OCTAVIA se caracterizează prin spaţiul deosebit de generos şi prin eleganţa simplă. Designul cu orientare orizontală accentuează spaţiul vast de la interior. Liniile, suprafeţele şi volumele sunt geometric clare. Pe bord, instrumentele rotunde sunt mari şi pot fi citite cu uşurinţă, iar grafica lor nouă le conferă un aspect şi mai stilat.
 
ŠKODA prezintă mai multe noutăţi, inclusiv cu privire la materialele şi culorile utilizate la interior: linia de echipare Ambition oferă o nouă combinaţie de negru cu maro. Panoul de instrumente este complet negru. Şi celelalte linii de dotare sunt rafinate de noi modele specifice pentru materiale.
 
Au fost revizuite şi elementele de decor. La liniile de echipare Style şi Laurin & Klement, ŠKODA completează bandourile decorative de pe uşi cu iluminarea ambientală inclusă în dotarea standard. Pentru benzile înguste de lumină pot fi alese culori diferite, dintr-o gamă de 10 nuanţe.
 
ŠKODA OCTAVIA defineşte şi în continuare standardele în privinţa spaţiului interior oferit în clasa compactă. Atât limuzina, cât şi versiunea combi oferă spaţiu de 73 de milimetri la nivelul genunchilor pe locurile din spate - este o valoare caracteristică automobilelor din clasa medie. Limuzina şi versiunea combi oferă portbagaje cu volumul de 590 litri (1.580 litri cu scaunele spate rabatate) şi respectiv 610/1.740 litri. Dacă spătarul scaunului pasagerului din faţă este rabatat (funcţia de rabatare este o dotare opţională pentru liniile de echipare Ambition şi Style), în automobil vor avea loc obiecte cu o lungime de până la 2,92 metri.
 
Pentru combi, ŠKODA oferă la cerere hayonul cu acţionare electrică. Adiţional sunt disponibile numeroase soluţii Simply Clever pentru portbagaj, inclusiv podeaua variabilă a portbagajului (începând cu Ambition, excluzând G-TEC), poliţa multifuncţională şi plasa despărţitoare. În dotarea standard sunt incluse patru cârlige pentru genţi.
small_161104-SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-05 (640).jpg 
Interiorul modelului ŠKODA OCTAVIA dispune de asemenea de numeroase soluţii Simply Clever şi de noi detalii care au fost acum adăugate modelului actualizat. Suporturile pentru sticle din tunelul consolei centrale sunt dinţate pentru a permite deschiderea cu o singură mână a sticlelor PET. În portbagajul versiunii combi găsiţi o lanternă detaşabilă cu LED, care poate fi fixată de caroserie cu un magnet. Pe spătarele scaunelor din faţă pot fi instalate măsuţe rabatabile.
small_161104-SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-04 (640).jpg 
Şi în pachetul dotărilor pentru confort avem două inovaţii majore: volanul încălzit şi trei chei pentru personalizarea maşinii. Astfel, imediat ce şoferul deblochează maşina cu cheia sa, vor fi active setările sale personale. Aici sunt incluse setările a numeroase funcţii, inclusiv profilul de condus, diferite sisteme de asistenţă, iluminarea de la exterior şi de la interior, sistemul Climatronic, sistemul de infotainment şi scaunele ajustabile electric.
 
În gama sistemelor de infotainment este inclus sistemul de sunet Swing (dotare standard), dar şi cel numit Bolero, precum şi sistemele de infotainment Amundsen şi Columbus. Toate aceste patru sisteme fac parte din cea mai nouă generație de dispozitive, permiţând operarea extrem de rapidă şi facilă. Specific modelelor ŠKODA, funcţiile de bază pot fi ajustate cu ajutorul butoanelor fizice. Touchscreen-urile reacţionează chiar şi la o uşoară atingere a degetului, nefiind necesară aplicarea presiunii. La sistemele Bolero, Amundsen şi Columbus, afişajul se face pe display-ul cu aşa-numitul design glass.
small_161104-SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-06 (640).jpg 
Sistemul de sunet Swing oferă funcţii extinse de conectivitate, inclusiv platforma SmartLink+. Aceasta este compatibilă cu standardele MirrorLink, Apple CarPlay şi Android Auto. Astfel, utilizând sistemul de infotainment al maşinii pot fi afişate numeroase aplicaţii ale smartphone-urilor. Adiţional, funcţia opţională SmartGate permite accesarea prin intermediul smartphone-ului a informaţiilor despre automobil şi utilizarea inteligentă a acestor în baza aplicaţiilor specifice. Sistemul de sunet Bolero (dotare standard pentru linia de echipare Laurin & Klement) dispune de un ecran tactil de înaltă rezoluţie cu diagonala de 8,0 inchi şi cu design glass, inclusiv senzori de proximitate: când se apropie degetul, este activat modul de operare, ceea ce permite gesturi precum swipe şi scroll, dar şi introducerea de caractere.
 
Sistemul de navigaţie Amundsen poate fi utilizat pentru a crea un hotspot WiFi, astfel încât pasagerii să aibă acces la internet pentru a naviga, a descărca date şi a-şi accesa căsuţa de e-mail prin intermediul propriilor smartphone-uri şi tablete. Sistemul de navigaţie de vârf numit Columbus dispune de hotspot WiFi integrat şi de un monitor de 9,2 inchi şi 1,280×640 pixeli. Opţional, modulul LTE oferă internet de mare viteză pentru ŠKODA OCTAVIA, permiţând viteze de download de până la 150 Mbit.
small_161104-SKODA-OCTAVIA-INTERIOR-03 (640).jpg 
Gama dotărilor hardware este completată de următoarele funcţii şi dotări: Phonebox (începând cu linia de echipare Ambition), care vă permite să vă încărcaţi wireless smartphone-ul, conectându-l totodată la antena de pe plafonul maşinii. Sistemul de sunet CANTON (de asemenea începând cu linia de echipare Ambition) dispune de 8 difuzoare, inclusiv centre speaker în bord şi subwoofer în portbagaj. Pe partea din spate a scaunelor din faţă pot fi fixate suporturile opţionale pentru tablete. La cerere, ocupanţii locurilor din spate pot beneficia de asemenea de priză de 230 volţi şi de conexiune USB.