ITP expirat? Programeaza-te acum!

 

Compexit Service îți pune la dispoziție o linie performantă ITP autorizată de RAR pentru reînnoirea Inspecției Tehnice Periodice la toate mărcile de autoturisme. 

Tarife ITP:

Autoturism cu vechime până la 12 ani: 150 RON
Autoturism cu vechime peste 12 ani, taxi sau scoala: 150 RON
Microbuz, autorulotă, automobile utilitare, mixte, respecializate, cu masă totală maximă până la 3.5 t inclusiv: 150 RON

Tarife reveniri siguranță:

Autoturism cu vechime până la 12 ani: 50 RON
Autoturism cu vechime peste 12 ani, taxi sau scoala: 50 RON

Tarife reveniri poluare:

Autoturism cu vechime până la 12 ani: 50 RON
Autoturism cu vechime peste 12 ani, taxi sau scoala: 50 RON

*Perioada valabilitate: 01.01.2021 - 31.12.2021. Preturile exprimate contin TVA.


În cazul în care autovehiculul a fost respins la ITP pentru probleme de siguranță, poluare sau alte defecțiuni, la revenire se vor percepe tarifele corespunzătoare.    

NU se percepe taxa de reinspectie, pentru clienții care își efectuează reparațiile necesare  descoperite la ITP, în service-ul nostru.

 

ACTE necesare ITP:

  • Certificat de înmatriculare al autovehiculului (talonul) – original, sau după caz, autorizația provizorie de circulație 
  • Actul de identitate al conducătorului auto-original 
  • Poliță R.C.A. (Asigurare de Răspundere Civilă Auto) valabilă la data inspecției – original
  • Cartea de identitate a autovehiculului (CIV) – original-securizată de R.A.R

 

ORAR: L-V  8.00-17.00

Programeaza-te acum la ITP la telefon 0730-017840 sau trimite mail la promotiiservice@compexit.ro

Masuri preventie COVID -19 in Compexit: https://youtu.be/yfLEm4xqdLY


Ce se întamplă daca circuli cu Inspectia Tehnică Periodică expirată?

În cazul în care ai ITP-ul expirat și ești oprit de un polițist, acesta este obligat să rețină talonul și plăcuțele de înmatriculare ale mașinii. Desigur, urmează două amenzi (una pentru lipsa ITP-ului valabil și una pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării) care, poate ajunge (cumulat) la 5.800 de lei. Suplimentar, se eliberează o dovadă fără drept de circulație, astfel că mașina mai poate fi deplasată doar pe platformă.

Certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare se restituie proprietarului de către Poliția Rutieră la încetarea suspendării înmatriculării vehiculului, respectiv trecerea Inspecției Tehnice Periodice. Potrivit legislației, aceasta trebuie făcută, în cazul mașinilor de uz personal, la fiecare doi ani. Excepție fac mașinile cu vârsta de peste 12 ani, deținătorii acestora fiind nevoiți să le prezinte la ITP anual.